Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flygbladen ska delas ut av volontärer och poliser. Foto: Ebba Torstensson

Flygblad – nytt verktyg för Operation rimfrost

Uppdaterad
Publicerad

Flygblad ska delas ut i Malmö med start i helgen som en del i Operation rimfrost. Den närmaste tiden kommer flera polisinsatser ske i Malmö.

Ett flygblad tryckt på flera olika språk kommer delas ut i Malmö. Syftet med det är att informera om att polisnärvaron i Malmö kommer öka den kommande tiden. Dessutom uppmanar man folk att tipsa polisen.

– Malmöborna är rätt trötta på kriminaliteten nu. Vi tror att allmänheten är villig att berätta och att det finns saker man vet som inte vi känner till, säger Stefan Sintéus, kommenderingschef för Operation rimfrost syd.

Hemlig insats

Förutom att ett flygblad ska delas ut kommer en insats att genomföras av polisen i Malmö i nästa vecka. Vad exakt som ska göras och var i Malmö den ska genomföras är man förtegen om.

– Vi kommer att göra flera tillslag. Vi kommer under insatsen att samarbeta med flera olika myndigheter, däribland Tullverket och Kronofogden, berättar Andy Roberts, lokalpolisområdeschef Malmö norr.

Skapa trygghet

Flera insatser, likt den som genomförs nästa vecka, är att vänta i Malmö, enligt polisen. Insatserna och flygbladet är en del av Operation rimfrost som inleddes förra året.

Operation rimfrosts mål är att minska antalet sprängningar och skjutningar, få bort den grova brottsligheten och att skapa trygghet. Hur länge operationen kommer att pågå är inte bestämt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer