Hör Per Blomberg berätta om hur han anser att Kristianstad förändrats under de senaste 30 åren. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Vattenriket i Kristianstad lyfts fram i EU-projekt

Publicerad

Platsen där Kristianstadsbor tidigare slängde sopor har förvandlats till ett naturområde och är ett av ställena som lyfts fram i ett EU-projekt om grönområden.

Sju städer deltar i EU-projektet. De deltagande parterna har besökt varandra för att inspireras – bland annat visade projektledaren i Kristianstad, Per Blomberg, upp Vattenriket och Hälsoträdgården i Kristianstad.

– Nu har vi en rapport som vi ska sprida till andra kommuner i Sverige om hur man kan jobba med grönplanering, säger Per Blomberg.

Hur viktigt är det att man planerar?

– Det är jätteviktigt att man tänker efter hur man planerar olika saker och hur man får ihop det så att det fungerar tillsammans. Både stad och land, natur och stadens kvaliteter.

I videoklippet ovan berättar Per Blomberg om Vattenriket i Kristianstad som tidigare var en soptipp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.