Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Föremålet är inflyttat i en polisbil för undersökning. Polisen vet inte om föremålet är farligt och det är enligt polisen för tidigt att tala om det rör sig om brott. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Misstänkt farligt föremål hittades på buss i Kristianstad – påverkad man gripen

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsförmiddagen spärrades delar av centrala Kristianstad nära tågstationen av. Detta på grund av ett misstänkt farligt föremål som anträffats på en buss. En 24-årig man greps på platsen och är nu misstänkt för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Anledningen till att han är gripen är att vi tar höjd för att kunna utreda vidare, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisen.

Mannen har inte gett någon förklaring till vad föremålet är.

– Mannen uppträdde narkotikapåverkat. Han kommer att höras så fort som möjligt.

Till en början flyttades föremålet till en polisbil. Nationella bombskyddet kom sedan till platsen och tag hand om föremålet för vidare undersökningar.

Föremålet bedöms vara farligt

– Vi betraktar föremålet som farligt men kan inte gå ut med vad det är förrän vi gjort en teknisk undersökning, säger Evelina Persson, polisens presstalesperson.

Enligt polisen är det för tidigt att tala om det har ett samband med branden som inträffade på Bånken under torsdagsmorgonen.

Påverkan på kollektivtrafiken

Vid 11:30-tiden blev avspärrningen hävd, men incidenten ledde till förseningar och inställda avgångar för regionbussarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.