Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ena delen av förskolan är totalförstörd. Foto: Mikael Nilsson

Kraftig brand förstörde förskola i Staffanstorp

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand utbröt under lördagen på Önsvala förskola i Staffanstorp. Ett 20-tal brandmän från fem olika stationer arbetade med att släcka den fullt utvecklade branden.

Larmet kom vid 17-tiden på lördagen och förskolan var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.

– När den första enheten kom fram konstaterade man att det ryker på håll och att det är öppna lågor i hela byggnaden, berättar Gustav Sandell, inre befäl på räddningstjänsten.

70 procent av byggnaden skadad

Räddningstjänsten arbetade under kvällen med att begränsa spridning av branden, och använde sig av grävmaskiner på plats för att drastiskt stoppa förloppet.

– Man har jobbat både invändigt och utvändigt från taket, berättar Sandell som uppskattar att 70 procent av byggnaden är skadad.

Vid klockan 22 på lördagskvällen var branden släckt, och arbetet framåt natten fokuserade på efterbevakning av området.

Anmälan om mordbrand upprättad

Vad som har orsakat branden är fortfarande oklart. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand men uppger att det inte finns några konkreta brottsmisstankar. Det finns inte heller några personskador.

– Polisen kommer göra sin undersökning och beroende på vad de gör de för bedömning är det möjligt att de involverar oss, säger Sandell.

Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.