Barnen på förskolan hålls inne och får inte gå ut, berättar personalen. Foto: SVT

Förskolebarn hölls inne efter skottlossning i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Ljungdalaskolan, Fyrklöverns förskola, Treklövern och Ängslyckans förskolor inrymdes efter skottlossningen i Hässleholm. Vårdnadshavare uppmanades att hämta sina barn eftersom ingen släpptes iväg på egen hand.

Torsdag eftermiddag kom larm om skottlossning på Ljungdalaområdet i Hässleholm. Efter händelsen inrymdes barn, elever och personal på Ljungdalaskolan, Fyrklöverns förskola, Treklövern och Ängslyckans förskolor.

Rektorer: Läget under kontroll

På Ljungdalaskolan fick inga elever i få gå hem själva.

– Eftersom det är en pågående insats har vi uppmanat vårdnadshavare att komma och hämta sina barn, säger Niklas Persson, biträdande förvaltningschef vid barn- och utbildningsförvaltningen i Hässleholm

Berörda rektorer bedömde att läget var under kontroll.

– När jag pratade med en av rektorerna var det lugn stämning på platsen. De har haft god kontakt med polisen, säger Linda Färdig, kommunikatör vid Hässleholm.

Fortsatt kontakt med polis

Barn- och utbildningsförvaltningen har kontakt med polis. Under fredagen kommer elevhälsa med psykolog träffas på skolan.

– Förskolorna har dubbelbemannat vid öppningen och de rektorer som önskar erbjuds stöd av Centrala barn och elevstödsenheten till barn och personal, säger Niklas Persson till kommunens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.