Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Musikeleverna Eleonora Nygaard, Teo Nilsson och Kajsa Thorsén är rädda att kommunens neddragningar ska drabba Musikskolan i Osby. Foto: Johan Dernelius

Förslaget: Stopp för vuxna på musikskolan – ungdomar i protest

Uppdaterad
Publicerad

Osby kommun ska spara pengar. En besparing som kan drabba den kommunala musikskolan. Ett gäng ungdomar har nu startat en namninsamling för att rädda musikverksamheten.

Eleverna har på bara ett par dagar samlat in 500 namnunderskrifter.

Musikskolan i Osby riktar sig inte bara till barn och ungdomar utan erbjuder även vuxna att lära sig att spela instrument.

I besparingstider vill nu Osby kommun bland annat sätta stopp för de vuxna.

Områdeschefen för grundskolan och rektorn för musikskolan har därför fått i uppdrag att utreda hur musikskolan i Osby ska fokusera på barn och unga samt anpassa tjänsterna efter det.

– Vi har en förhoppning om att något av studieförbunden kan ta över den verksamheten, säger Lotte Melin (C), kommunstyrelsens ordförande i Osby och syftar på de vuxna.

– Kultur är till för alla, kontrar Eleonora Nygaard.

Osby kommun tar beslut i juni.

På musikskolan i Osby går cirka 150 elever som bl.a kan träna på: gitarr, elbas, blockflöjt, tvärflöjt, fiol, cello, piano, klarinett, saxofon, slagverk och trumpet, enligt Åsa Hallén Olofsson, förvaltningschef. Foto: Johan Dernelius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.