Foto: TT/SVT

Galoppen på Jägersro flyttar till Bara

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart att galoppverksamheten på Jägersro i Malmö ska flytta till Bara i Svedala kommun. Det nya galoppcentret blir Sveriges näst största anläggning.

På måndagen blev det klart att den över hundra år gamla galoppverksamheten Jägersro trav- och galopp flyttas till Bara. Galoppcentret kommer att ligga granne med golfanläggningen PGA Sweden National och i området planeras även att byggas hotell, ett konferenscenter och nya bostäder.

– Vi ser fram emot att stärka Svedala som en besöksnäringskommun och se hela området leva mer. Det blir en fantastiskt bra utveckling för Bara som ort och för Svedala som kommun, säger Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande.

Skånska Fältrittklubben startades 1888 och sedan 1907 har de galoppsporten bedrivits på Jägersro i Malmö. Skånska Fältrittklubben är en av medlemmarna i Svensk Galopp, huvudorganisationen för galoppsporten i Sverige.

– Det känns vemodigt att flytta. Det har funnits en historia med Jägerso så det är stort steg att gå till en ny bana. Samtidigt ser vi fram emot det och det blir början på något nytt, säger Per Larsson, Ordförande i Svensk Galopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.