Foto: Mikael NilssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

En person befarad innebränd

Uppdaterad
Publicerad

Ett boningshus på en gård norr om Vollsjö totalförstördes av en brand nu på morgonen. När Räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden redan övertänd.

Larmet kom in vid 7-tiden på morgonen. En granne larmade om att det brann ut genom taket på gården. När Räddningstjänsten kom fram fanns inte mycket att göra, eftersom hela byggnaden var övertänd.

– Vi inriktade oss istället på att begränsa elden så den inte spred sig till ladugårdarna och det lyckades vi med, säger Mats Streer som är inre befäl.

Elden för kraftig

Det fanns misstankar om att det kan ha funnits personer kvar i det brinnande huset, som var uthyrt av ägaren. Men elden var så kraftig att det inte gick att gå in med rökdykare.

– Det fanns inte ens på kartan, säger Mats Streer.

– Det blir något som polisen får försöka få svar på i sin tekniska undersökning.

Ingen kontakt med hyresgästen

– Grannarna tror att hyresgästen finns i byggnaden, en cykel är kvar, säger Roger Larsson, yttre befäl vid Sydöstra Skånes räddningsförbund. Han berättar att polisen inte heller fått kontakt med personen.

– Det är en gammal kåk, som ett bostadshus hopbyggt med en stallänga. Det är bara väggarna som står upp, inget tak, inga fönster, säger Roger Larsson.

Måste svalna

Platsen är nu avspärrad i väntan på teknisk undersökning. När den kan bli av är oklart. Först måste brandresterna svalna innan de går att undersöka. 

– Jag kan inte svara på när det blir, säger Kim Hild, som är pressinformatör hos polisen.

– Jag vet bara att en teknisk undersökning är begärd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sjöbo

Mer i ämnet