Foto: Peter Hallin

Girl Power-musik intar Malmö Live

Uppdaterad
Publicerad

Projektet Girl Power Music vill stärka unga tjejers självkänsla och erbjuda en väg in i musiklivet. På torsdag hålls en avslutningskonsert i Malmö.

Bland de medverkande artisterna finns Jasmin Khan som uppträder med sin tolkning av Kents ”Mannen i den vita hatten (16 år senare)”.

Vid konserten är det premiär för hennes låt, som samtidigt är en hyllning till poplegenderna som håller sin egen avskedskonsert på Malmö Arena dagen därpå.

Jasmin Khan är, precis som flera av de andra deltagarna i Girl Power Music, inspirerad av Kents text och musik.

– Det blir en rolig kontrast eftersom Kent alltid varit ett grabbigt gäng. Nu kan låtarna komma fram på ett annat sätt, säger Jasmin Khan till SVT Nyheter Skåne.

Inneburit ökad självkänsla

För Jasmins egen del har projektet inneburit mer kunskap om musikbranschen, en ökad självkänsla och att hon vågar skriva mer låttexter – något som hon tycker är viktigt eftersom det fortfarande finns tjejer som inte vågar ge sig in i musiklivet.

Konserten avslutar projektet Girl Power Music som ägt rum på Malmö Live under hösten.

Initiativet har tidigare belönats med Kulturförvaltningens innovationsstipendium och har lett till uppträdanden på bland annat Malmöfestivalen och Kulturnatten i Lund. Projektet har även resulterat i tre skivor och en dokumentärfilm.

Konserten ges också den 9 november på Mejeriet i Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.