Gränslös kärlek till populärkulturen

Uppdaterad
Publicerad

Första gången någonsin hålls Comic Con-mässa i Malmö. Överallt i mässhallen i Hyllie syns människor utklädda till karaktärer från serierna, filmerna och tv-spelens världar.   

– Jag startade den här mässan för att jag älskar populärkultur och Malmö är en perfekt stad att arrangera den i, säger Gital Al-Ebeyawi, grundare av svenska Comic Con.

Gital Al-Ebeyawi räknar med runt 12.000 unika besökare under helgen.

– Det är roligt för folk här är så inkörda på temat cosplay. Det känns jättekul.   

Ett tema som utmärker sig speciellt bland mässans Cosplayspelare är Star Wars.

– Det är det populäraste här, det är jättekul att se eftersom jag själv är utklädd i Star wars-temat, säger Hilda Tuvesson.

”Älskar Hulken”

Frida Hansson var spektakulärt färgad i grönt och hade sin son Adam med sig.

– Vi har läst mer serietidningar än godnattsagor, och min son älskar Hulken så det var givet vad det skulle bli för oss, säger Frida.

Vid tv-skärmarna satt Mona Elgezoli  och spelade senaste demoversionen av FIFA 16.

– Jag vill få en skymt av en Game of thrones-skådespelare, det var lite därför jag kom hit, men det verkar spännande här, svarade Mona som samtidigt spelade match mot sin bror.

Det numera klassiska spelet World of Warcraft fick sin hyllning genom Laura Sipila.

– Min karaktär är Night elf. Cosplay innebär att du går runt här utklädd och interagerar med olika människor.

Cosplay

En japansk form av performance eller maskerad. Deltagarna klär ut sig i dräkter och accessoarer för att föreställa en specifik figur eller idé.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.