Ett hål i ett staket kan ha gjort det möjligt för en pojke att komma ut på järnvägen i Kristianstad. Arkivbild. Foto: Adam Ihse/TT

Hål i stängsel vid dödsolyckan

Publicerad

Ett stort hål i ett stängsel kan ha spelat en roll i den tragiska dödsolyckan där en ung pojke blev påkörd av tåget och omkom i fredags.

Ett ett till två meter stort hål i ett stängsel kan ha gjort det möjligt för en pojke att komma ut på järnvägsspåret i Kristianstad i fredags, vilket Kristianstadsbladet var först med att berätta. Där blev pojken påkörd och omkom.

– Det är tragiskt på alla sätt och vis, säger Bengt Olsson, chef på Kristianstads tekniska förvaltning till SVT Nyheter Skåne.

Till SVT Nyheter Skåne bekräftar Bengt Olsson att hålet fanns där fram till lördagen då nytt staket sattes upp på platsen. Det pågår ett byggarbete i närheten.

– Det skulle ha varit ett staket där, men det var inte där. Varför det blev så har jag inget svar på, säger Bengt Olsson.

Polisutredning pågår

Bygget var utlagt på entreprenad på kommunens begäran. Men om någon gjort fel och vad som i så fall gått fel får polisens utredning visa, säger Bengt Olsson.

Byggbolagets presschef skriver i ett mail till SVT att de har fullgjort sin beställning från kommunen och att entreprenaden är besiktigad och klar.

”Först vill jag säga att det är en mycket tragisk händelse. Vi kommer nu att diskutera med kommunen och vi vill självklart hjälpa till och bringa klarhet i hur olyckan har kunnat inträffa” skriver presschefen.

Pojken var i förskoleåldern och ska ha lekt på ett grönområde där öppningen mot järnvägen fanns. Ett byggarbete pågår vid platsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer