Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera aktörer samlades på Sevedsplan för att ge tips om hållbara och smarta lösningar till de som bor där. Foto: Firas Razak/SVT

Hållbarhetsdag på Sevedsplan

Uppdaterad
Publicerad

På lördagens torgdag på Sevedsplan kunde man bland annat byta sticklingar, lära sig att cykla och höra om hyresgästens roll i framtidens hållbara städer. Hållbarheten var temat för dagen.

Flera aktörer samlades för att ge tips om hållbara och smarta lösningar till de som bor vid Sevedsplan.

– Syftet med den här aktiviteten är att skapa ett hållbart samhälle genom att välja rätt utifrån egna förutsättningar, att påverka sitt eget område att bli tryggare, renare och mer trivsamt, säger verksamhetsutvecklare på BID Malmö Iman Ahmad.

Utveckling av området

– Det är ett mycket bra tema på många sätt i det här området. Det har skett en utveckling över åren, från otrygg plats till att vara en plats där många trivs, säger Evalina Arvén som bor i området.

Aktiviteten görs inom projektet Case Sofielund 2030 med medel från Europeiska regionala utvecklingsfonden via Tillväxtverket.

I klippet hör du flera av de personer som samlats på Sevedstorget

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer