Malmö symfoniorkesters nya chefsdirigent Robert Trevino. Foto: Håkan Röjder

Han blir ny chefsdirigent för Malmö symfoniorkester

Uppdaterad
Publicerad

Redan i våras spekulerades det om vem som skulle ta över efter Marc Soustrot. Nu står det klart att Robert Trevino blir ny chefsdirigent för Malmö symfoniorkester.

Från och med hösten 2019 blir det amerikanskt ljud i skällan för Malmö symfoniorkester. Åtminstone om man ska tro valet av ny chefsdirigent. På en presskonferens under måndagen presenterades 34-åringe Robert Trevino som orkesterns nya maestro.

– Det känns fantastiskt att vi lyckats knyta till oss Robert Trevino som vår nästa chefsdirigent. Trevino har gjort en snabb karriär och återinbjuds regelbundet till andra världsorkestrar, till vilka Malmö SymfoniOrkester tillhör, säger programchef Per Hedberg i ett pressmeddelande.

Bred resumé

Robert Trevino kommer från ett jobb som chef för Baskiens nationalorkester och har tidigare arbetat med symfoniorkestrar i bland annat London, Wien och Cleveland. En av de saker som lockade honom till Malmö var stadens mångsidighet både när det gäller musik och invånare.

– Malmö utvecklas fort, är alltmer mångsidig och växer mer än någonsin. Jag hoppas att jag, MSO och malmöborna kan komma varandra närmre genom musiken, säger Robert Trevino i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.