Henrik Nordell är ny reporter på SVT med placering i Kristianstad och ska bevaka nordöstra Skåne. Foto: SVT

SVT:s nya reporter på plats i nordöstra Skåne

Publicerad

Nu stärker SVT sin bevakning i nordöstra Skåne. Nya reportern Henrik Nordell ska bevaka området med utgångspunkt från Kristianstad.

– Nu är jag SVT:s man i nordöstra Skåne, säger han stolt inför uppdraget.

SVT Skånes uppdrag att förmedla skånska nyheter sätts på prov dagligen. Med en central redaktion i Malmö är det ibland svårt att kartlägga hela Skåne och därför öppnas nu en redaktion i Kristianstad med en journalist som får uppdraget att bevaka just nordöstra Skåne.

– Med den här satsningen kommer vi närmare vår publik i nordöstra Skåne och det kommer att stärka vår nyhetsbevakning, säger Göran Eklund, ansvarig för redaktionen i Kristianstad, som öppnar idag.

Rutinerad skåning

34-åriga Henrik Nordell bor själv i Knislinge, så att ha koll på nyheter från nordöstra Skåne är inget nytt uppdrag. Han har arbetat som journalist i över 10 år och berättar att han ser fram emot sitt nya uppdrag för SVT.

– Det jag hoppas på med det här uppdraget är att möta många människor ute i byarna och i samhället och hitta intressanta personer som kan dela med sig av sina erfarenheter.

Tipsa Henrik Nordell om nyheter på henrik.nordell@svt.se

Hör mer om Henrik och hur han ska hitta nordöstskånska nyheter i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.