Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Träd efter träd gås igenom när det här gänget – bestående av bland annat arborister – inventerar Kristianstads trädbestånd. I videoklippet tittar de närmare på två så kallade kakträd. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Här är träd som luktar sockervadd – och hjälper Kristianstads kommun spara pengar

Publicerad

Träd hjälper till att motverka översvämningar i staden och bidrar till ett ökat välmående hos invånarna. Nu inventeras alla träd i Kristianstads kommun för att se hur man bäst tar tillvara på dem i framtiden.

Två arborister, en trädgårdsingenjör och en landskapsarkitekt inventerar träden i Kristianstad i sommar, något som P4 Kristianstad tidigare rapporterat om. Det ska resultera i en trädplan där det framgår vilka träd som finns i kommunen, vilket skick de är i och vilka ekosystemtjänster de bidrar till.

Än så länge har gruppen inventerat över 4 000 träd. Arbetet går att följa på deras Instagram-konto där de delar med sig av bilder och fakta om träd de tycker är extra intressanta.

I videoklippet får du se den trädkunniga kvartetten jobba och berätta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.