Klara Dryselius och Carl-Filip Rova, ordförande respektive vice ordförande i Kristianstad studentkår, är nöjda med samarbetet. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Här får studenter plugga i pandemitomma hotell

Publicerad

I en tid då hotellen står ovanligt tomma och studenterna inte har någon undervisning på plats på högskolan kom studenterna i Kristianstad på en idé – att studera på hotellen. Nu har flera av Kristianstadshotellen öppnat upp som pluggplats för studenter.

När man sitter hemma och pluggar kan det bli svårt att skilja på skola och fritid, menar Carl-Filip Rova, vice ordförande i Kristianstad studentkår.

– Det är därför det här var en så bra idé, att man kan komma hit och plugga, säger han.

Tomma konferenslokaler

Idén kom från studenthåll i höstas och sedan några månader tillbaka är studenter välkomna att sitta och plugga – gratis – i tomma konferenslokaler och frukostsalar på tre hotell i Kristianstad.

– Vi har många ytor som inte används under dygnets alla timmar och därför känns det det jättebra att de kan sitta här, säger Gustaf Andersson som är hotelldirektör för ett av hotellen i Kristianstad.

”Samarbete är framtiden”

Gustaf Andersson hoppas att hotell-pluggandet kan fortsätta i framtiden, även efter pandemin.

– Jag tror att samarbete är framtiden. Särskilt nu i pandemin har man märkt att allt fler vill samarbeta och det är jätteviktigt. Det finns massor utav roliga projekt vi kan göra tillsammans, säger Gustaf Andersson.

I videoklippet får du höra vad hotellen vinner på samarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.