Om man har för hög tempratur eller har hosta får man inte komma in på arbetsplatsen, enligt de nya rutinerna på Attendos äldreboende i Trelleborg. Foto: Linda Ekström

Här går gränsen vid 38 grader – personal tar tempen varje morgon

Publicerad

Personalen på Attendos boende i Trelleborg måste varje morgon ta tempen och svara på frågor om man har ont i halsen eller är snuvig. Detta för att minska risken för att personal tar med sig covid-19 till de äldre på boendet.

Efter att smittspridningen av covid-19 var ett faktum införde Attendos äldreboende i Trelleborg nya rutiner. All personal måste varje morgon ta tempen och svara på frågor om de har ont i halsen eller är snuviga.

– Vi vill skydda våra boende som bor här, det är dem som är mest utsatta för smittan. Det skulle bli förödande för dem om de blir smittade, säger verksamhetschefen Maria Hemåker Apell.

Lena Mattsson och Maria Hemåker Apell måste testas varje morgon innan de får komma in på sin arbetsplats. Foto: Linda Ekström

Gränsen går vid ungefär 38 grader. Hittills har en personal fått gå hem till följd av för hög temp och en med anledning av hosta och heshet.

– Initiativet togs för att se till att de som jobbar nära de äldre är friska, säger Maria Hemåker Apell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.