Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under onsdagens kommunfullmäktigemöte kallade Susan Melsen (M) en kollega i familjenämnden för idiot, när hon trodde att mikrofonen var avstängd. Foto: SVT/Sjöbo kommun

Här kallar moderatpolitikern kollegan i Sjöbo för ”idiot” – nu krävs hennes avgång

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagens kommunfullmäktigemöte kallade Susan Melsen (M) sin kollega Lars Lundberg (KD) för idiot, när hon trodde att mikrofonen var av. Något hon ångrar djupt och samtidigt välkomnar hon en diskussion kring jargongen i kommunen. Men skadan är redan skedd enligt Lars Lundberg, som nu vill att hon avgår som familjenämndens ordförande.

– Det är oacceptabelt, så gör man inte. Hon har bett om ursäkt och det har jag accepterat men sen är det förtroendefrågan: vi kan inte sitta som politiker i en skolnämnd där våra lärare och pedagoger arbetar med värdegrundsfrågor när den ledande politikern kallar andra för ”idioter”, säger Lars Lundberg (KD).

Trodde mikrofonen var av

Susan Melsen (M) hävdar att hon trodde att mikrofonen var av, att det var något hon sade för sig själv och inte menat för andra öron. Men hon säger att hon ångrar sig djupt:

– Det var en jättemiss, helt klart. Som ordförande har man lite större ansvar än ledamöterna hur man beter sig, men gjort är gjort. Vi som politiker är inte bättre än andra och jag får stå mitt kast.

På onsdag kommer därför kommunstyrelsen att hålla ett möte med gruppledarna ur Sjöbo kommunfullmäktiges nio gruppledare kring den interna jargongen. Susan Melsen (M) tänker däremot inte att avgå som familjenämndes ordförande.

– Jag förstår att sådant här blir stort när det händer. Men det jag vill fokusera på i politiken är att medborgarna ska ha det så bra som möjligt. Den här delen av politiken tycker jag är svårast, det blir för mycket kring vem jag är som person och inte fokuserat på vår politik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer