Malmö FF firar SM-guldet tillsammans med supportrarna på Swedbank Stadion i Malmö. Foto: TT

Här kommer guldhjältarna

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagseftermiddagen kom guldhjältarna i MFF tillbaka hem till Malmö. Under kvällen firades de på Swedbank Stadion.

Tusentals fans samlades vid fotbollstadion för att fira MFF-hjältarna på tisdagskvällen. Däribland lille Lukas som hade tagit med sig en gigantisk flagga.

– Jag hoppas att få se Jo Inge Berget. Han är min favorit, säger Lukas till SVT:s reporter.

Lämnar MFF

Högerbacken Anton Tinnerholm blev förste spelare att beträda planen till publikens jubel. En spelare som nu lämnar klubben.

Detsamma gäller flera andra spelare i succélaget, men det tillhör framtiden. Denna kväll var de helt och hållet MFF:are och svenska mästare.

Största jublet uppstod när lagkaptenen Markus Rosenberg gick in på fotbollsplanen. Han hyllade publiken för deras stöd under säsongen ioch möttes av den klassiska MFF-ramsan: ”Heja di blåe!”

Markus Rosenberg är en av de många spelare som har återvänt till Malmö FF efter spel i Europa. En annan är Behrang Safari.

– Klubben har utvecklats mycket sedan jag spelade här senast. Jag hoppas att vi ska kunna få ut laget ännu mer i Europa, säger Behrang Safari.

20 SM-guld

Flera av spelarna nämnde under firandet på Swedbank Stadion att det känns extra stort att vara med att bärga klubbens 20:e SM-guld. MFF är den enda klubb i Sverige som har åstadkommit detta.

SVT Nyheter Skåne träffade MFF:arna redan under tisdagsförmiddagen när de anlände via tåg till Malmö. Anton Tinnerholm var lite sliten efter en festnatt i Norrköping och en lång tågresa:

– Min status är att jag är på banan i alla fall. Det var en bra natt i Norrköping och en lite jobbigare tågresa men nu är vi på benen igen. Det blev inte så mycket sömn i natt. Det har man inte tid med när man vinner SM-guld. Då ska man inte sova.

På tisdagskvällen klockan 18 kommer MFF att fira med fansen på Swedbank Stadion. SVT Nyheter Skåne kommer att direktsända firandet här.

– Jag får väl dra igång det igen. Det blir väl stadion ikväll och sen efter det så är det nån fest också så vi kommer nog komma igång i alla fall.

Du känner ett personligt ansvar för att ”Dra igång det”?

– Jo, man får dra sitt strå till stacken, avslutar Anton Tinnerholm med ett leende.

En glad och nöjd Anton Tinnerholm. Foto: TT

”Det blev inte så mycket sömn”

Markus Rosenberg är också aningen sliten efter tågresan och en lång natt men det är klart att det är härligt.

Vad gjorde ni i Norrköping en måndag kväll och natt?

– Ja, det fanns inte så mycket att göra men vi firade tillsammans och käkade gott så det blev inte så mycket sömn.

Hur blev tågresan ner?

– Ja, det är lite bakfylla. Vi satt i ett varmt tåg. Det var en lång tågresa, men vi är äntligen framme.

Du har tagit några guld tidigare. Hur värderar du det här?

– Lika stort som de andra. De är alla unika och speciella. Det här är unikt på så sätt att det är det tjugonde för föreningen och för egen del så är det det tredje guldet.

Guldtränaren Magnus Pehrsson. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.