Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Verksamhetsledare Tatjana Ristovski (till vänster) tillsammans med kursledare Zainab Alsaadi (till höger) och fyra av deltagarna på kursen Mammakraft i Malmö. Foto: Linda Fridh/SVT

Här lär sig mammor skydda sina barn från gängkriminalitet

Uppdaterad
Publicerad

På kursen Mammakraft i Malmö får mammor lära sig mer om vilken hjälp de kan få av samhället i sitt föräldraskap. Kursen ska förebygga så att barnen inte hamnar snett och riskerar dras in i våld, brott och droger.

Mammakraft är en kurs för mammor med barn i tidiga tonåren. Kursen startade redan för några år sedan och finansieras av Internationella Kvinnoföreningen och Plattform Malmö. Syftet är att ta till vara på mammornas kraft i samhället.

– Alla mammor vill sina barns bästa. Utöver den samhällsinformation som mammorna får här, så skapar de en gemenskap och får veta till vem de ska vända sig om något händer, säger Zainab Alsaadi, kursledare på Mammakraft.

Starkare tillsammans

Kursdeltagarna får träffa föreläsare från bland annat polis, socialtjänst och skola och får lära sig mer om det svenska samhället.

– Jag tror det här skapar en känsla av delaktighet och tillhörighet som är viktig. Det här är ett förebyggande arbete. Det vi vill är att alla uppnår sin fulla potential, säger Tatjana Ristovski, verksamhetsledare på Internationella Kvinnoföreningen i Malmö.

I februari börjar en ny mammakraftskurs i Malmö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lyssna på mammornas bästa råd till andra mammor. Foto: Linda Fridh/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.