Vidar har hittat sin nya jullovsaktivitet, sälskådning. Foto: Hans Larsson och TT

Vidars jullovsfavorit – att se sälarna leka på Måkläppen

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det öppet för allmänheten att besöka Måkläppen på Falsterbonäset. Under julledigheten lockar de lekande sälarna storpublik.

En promenad till sälarnas ö? Det är en populär julaktivitet för skåningarna, inte minst för Vidar Hedin som verkar ha hittat sin nya jullovsaktivitet.

– Jag tycker så mycket om sälarna. Dom är så gulliga med päls, fett, ögon och huvud. Dom bara ligger där ute och slappar, säger Vidar Hedin.

”Aldrig sett så många”

Det är fullt med folk som vandrar ut på landremsan Måkläppen på Falsterbonäset under julledigheten. Naturreservatet är endast är öppet för besökare tre månader om året.

– Jag är här ofta. Jag har aldrig sett så många sälar i Falsterbo som i dag, det är helt fantastiskt, säger Patrik Ljunggren som bor i Falsterbo.

Måkläppen på Falsterbonäset är Sveriges äldsta naturreservat. Det är öppet fram till den 1 februari, sedan håller området stängt till den 31 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.