Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Hässleholm har inga lösningar för läger

Uppdaterad
Publicerad

Inga beslut är tagna när det gäller EU-migranterna som bosatt sig på kommunal mark. Men de kan inte bo kvar, enligt kommunledningen.

Ungefär 16 EU-migranter som tidigare bott på privatägd mark i Hässleholm har flyttat till kommunal mark sedan det blev känt att de skulle avhysas.

Sedan dess har kommunledningen försökt hitta ett sätt att få dem att flytta.

– Det är inte meningen att man ska bo så, säger säkerhetschefen i Hässleholm, Anders Nählstedt.

Ledningen i Hässleholm har under fredagen samlats på ett möte för att diskutera fram lösningar. Men än så länge finns inga beslut tagna.

– Vi har inte så mycket som ett embryo till lösning. Vi har en jurist till hjälp för att se hur vi kan lösa det här, och även omvärldsbevakning för att se hur andra kommuner har gjort, säger Anders Nählstedt.

Nästa vecka kommer arbetsgruppen att träffas igen.

Hotades med avhysning

Det var i början av veckan som EU-migranterna i Hässleholm uppmärksammades. Ungefär 16 personer hade slagit upp ett läger på en privatägd mark. När de förstod att de skulle avhysas av markägaren flyttade de till kommunalt ägd mark några meter därifrån.

Sedan dess har det blivit ett huvudbry för kommunledningen i Hässleholm. Hittills har kommunen erbjudit hemresor till Rumäninen.

– Vi måste hitta en lösning, säger Anders Nählstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.