Hör Jana Wannius, tävlingsledare Falsterbo Horse Show, dela med sig av sina tankar om att det trots allt blev en hästtävling i Falsterbo i klippet ovan. Foto: Lucas Sjögren/SVT

Hästtävlingar i Falsterbo trots inställd Horse Show

Uppdaterad
Publicerad

I början av sommaren kom beskedet att Falsterbo Horse show skulle ställas in. Men trots det pågår det just nu hästtävlingar i Falsterbo. Denna vecka avgörs nämligen SM i hoppning i Falsterbo.

Jana Wannius, som är tävlingsledare för Falsterbo Horse Show, tvingades i slutet av våren att ta beslutet att ställa in hästtävlingen som skulle ha fyllt 100 år i år. Men efter att hört Svenska ridsportförbundet prata om att ställa in SM i hoppning valde han att agera.

– Då erbjöd jag att vi kunde arrangera SM här i Falsterbo utan publik. Och att vi har lyckats ro det i land är jag mycket glad över, berättar han.

Normalt 15 000 besökare

Men trots glädjen över att det blev en hästtävling saknar han publiken väldigt mycket.

– Det känns som att man befinner sig i en spökstad. En sådan här dag har vi normalt 15 000 besökare, säger Jana Wannius.

Och det är inte bara stämningen som försvinner med publiken, utan även en stor del av intäkterna.

– Jag är tveksam till om det kommer att gå ihop ekonomiskt. Men det viktiga är inte det ekonomiska, utan att vi gör något för sporten, avslutar Jana Wannius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.