Foto: Privat

Helsingborgsfajter ska möta hemmapubliken

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnskottet kommer få fajtas på hemmaplan i maj. Det blev klart efter att Pannie ”Banzai” Kianzad, 22, har skrivit på matchkontrakt inför Superior Challenge-galan i Helsingborg i maj.

– Det är pirrigt på ett bra sätt, säger hon.

Hon har tagit hem alla sina matcher sedan hon började tävla proffesionellt för två år sedan, och går alltså upp i buren med ett fläckfritt förflutet. Men skillanden från senaste matchen i Ryssland och den här i Helsingborg är förstås att arenan kommer att vara fylld av skåningar.

– Det är klart att det är lite press, men så nervös som jag var i Ryssland, jag tror inget kan toppa det, säger Pannie Kianzad.

En fördel med att fajtas i en Helsingborgsbur är att hela familjen kan komma för att titta. Det har inte varit möjligt när hon har tävlat i andra delar av världen.

Får träna allt

Vem motståndaren blir är ännu oklart – vilket innebär att träningen minst sagt måste innehålla allting.

– Jag tränar inför något som jag inte vet, så vi kör allting nu och ser till att bli stark på alla element, säger Pannie Kianzad.

Det är framför allt att komma ur jobba situationer på marken som hon ska stärka sig i.

– Men jag är bekväm på mina fötter, säger hon.

Även ett Malmöderby

Det kommer också bli ett Malmöderby med  titelmatchen mellan Yosef Ali Mohammad och Christian Golcic. Och David Glasnovic, även han från Malmö kommer att möta Alan Carlos.

MMA

Mixed martial arts (MMA) är en kampsport med sparkar, slag, kast och markkamp. Det är en blandning av olika kampsporter.

Det sägs att det inte finns några regler inom MMA, men det stämmer inte. Även om syftet är att ha så lite regler som möjligt, ska domare avbryta innan allvarliga skador inträffar.

MMA är en sport som växt mycket på senare tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.