Hemlösheten fortsätter att öka i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen presenterade arbetsmarknads- och socialförvaltningen att det finns 2000 hemlösa vuxna och 1500 hemlösa barn i Malmö. Antalet barn har ökat med 26 procent sedan förra året, och vuxna med tolv procent.

I Malmö stads mätning räknades de personer som bara har löst sin boendesituation på kort sikt eller inte har den löst alls.

Den hemlöshet som ökar allra mest är den som kategoriseras som strukturell. Dit räknas Malmöbor vars hemlöshet inte beror på missbruk eller psykisk ohälsa.

Malmö stad har under året hjälpt 4000 hushåll med kortsiktiga boendelösningar, men enligt kommunen är det svårt att hitta långsiktigt hållbara lösningar.

I år har man även undersökt hur länge personer har levt i hemlöshet, och den visar att 49 personer har varit utan bostad i mer än tio år.

SVT Skåne träffat två hemlösa och i den artikeln använt Socialstyrelsens senaste siffror.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.