• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När Pusher Street grävs upp passar arkeologerna på att fynda i Christiania. Se vad det har hittat i videon. Foto: Laerke Valentin, TV2 Kosmopol

Historiska haschfynd när arkeologerna gräver på Pusher Street

Uppdaterad
Publicerad

Efter att gatstenar plockats bort på Pusher Street tar nu arkeologerna över den ökända knarkgatan i Köpenhamn. De boende i Christiania hjälper gärna till.

För att få bort den öppna droghandeln i Christiania har Pusher Street börjat rivas bort. På plats finns arkeologerna som redan hittat mängder av fynd som kopplas till haschförsäljningen.

– Det är något av det häftigaste jag varit med om. Jag har var här för 20 år sedan när jag var ung, säger arkeologen Tim Aunkilde till danska TV 2 Kosmopol.

Pusher street i Christiania i Köpenhamn

Att arkeologer undersöker Christiania hör inte till vanligheterna.

– En boende stod bredvid och sa ”jag vet var det där är”, säger Tim Aunkilde om fyndet han trodde var plastskräp.

Vad de hittat ser du i klippet ovan.

Befarade att handeln skulle flytta

Polisen befarade att försäljningen av narkotika skulle flytta till andra delar av stadsdelen, eller till helt andra platser i Köpenhamn.

Men danska TV2 Kosmopol har tagit del av en skrivelse från polisen där det framgår att flera som kommit till Christiania för att köpa hasch efter uppgrävningen har tvingats gå därifrån tomhänta.

Vissa anmälningar har kommit in om haschhandel vid närliggande Christianshavns torg, men spridningseffekten bedöms vara begränsad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pusher street i Christiania i Köpenhamn

Mer i ämnet