Bombtekniker skickades till platsen efter explosionen i Hässleholm. Foto: Jens Christian

Höga smällar i bostadsområde i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Nationella bombskyddet skickades till ett bostadsområde i Hässleholm efter ett larm om en bilexplosion på lördagskvällen.

– Som jag förstår har det smällt under motorhuven på en bil, säger Anders Pålsson, yttre befäl vid räddningstjänsten i Hässleholm.

Vid 22-tiden på lördagskvällen fick polisen larm om att höga smällar hade hörts i Hässleholm och när patrullen kom fram till platsen fanns en parkerad bil med skador.

– Vi spärrade av runt bilen för att nationella bombskyddet ska kunna undersöka om den kan kopplas till smällar som hörts i området, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Begränsade skador

Polisen har förhört vittnen och ska kontrollera eventuella kameror som finns i området.

– Vi vet ännu inte vad som exploderat. men skadorna är begränsade till en bil. Inga andra bilar och inga hus har skadats, säger Jimmy Modin, presstalesperson hos polisen.

Vid halvfyratiden kunde avspärrningarna hävas. Polisen rubricerar det hela som allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.