Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Både blivande studenter och föräldrar hör av sig till AF Bostäder i Lund. Här berättar Lisbet Persson och Monika Frank om de vanligaste frågorna och möjligheten att få en bostad. Foto: Anna Palmgren/SVT

Högt tryck efter studentbostäder i Lund efter antagningsbeskedet

Uppdaterad
Publicerad

Antagningsbeskedet för att studera i höst har nu kommit. På AF Bostäder i Lund innebär det ett högt tryck den kommande tiden. Dels för att svara på frågor men också för att lotta ut köplatser till nya studenter.

Vilka är de vanligaste frågorna från blivande studenter? Se svaret i klippet!

Varje år lottar studentbostadsföretaget ut köpoäng till nya studenter, så kallade novischer. I år räknar de med att det kommer finnas 900 bostäder att söka, i alla fall för den som vill bo i korridor eller i en etta.

Novischbostäder är endast till för nya studenter, som nu har ett par dagar på sig att anmäla sig till lotteriet. Sedan kommer ett besked om vilken köplats man har.

I år ser utsikterna för att få en bostad bättre ut än på länge. AF Bostäder menar att det beror på fler nybyggen de senaste åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.