Maria Frej blir ny konserthuschef på Malmö Live Konserthus. Foto: Pressbild/Karolina Rosenqvist

Hon blir Malmös nya konserthuschef

Publicerad

Maria Frej, tidigare musikchef på Tivoli i Köpenhamn, blir ny vd och konserthuschef för Malmö Live Konserthus. Hon tillträder i februari nästa år och efterträder den avgående vd:n och chefen Jesper Larsson.

Maria Frej är välkänd inom det danska musik- och kulturlivet, och har bred erfarenhet och kompetens inom orkesterledning, musikproduktion och programsättning.

– Jag glädjer mig otroligt mycket över att lära känna Malmöborna, att vara aktiv i stadens rika musik- och kulturliv och att skapa fortsatt framgång tillsammans med alla duktiga krafter i konserthuset och symfoniorkestern, säger den tillträdande konserthuschefen, i ett pressmeddelande på torsdagen.

Sitt nuvarande uppdrag som programchef för klassisk musik vid Tivoli, har Maria Frej haft sedan 2015. Tidigare var hon musikproducent på Det Kongelige Bibliotek i Köpenhamn och ansvarade bland annat för programsättning och konsertkoncept på Den Sorte Diamant.

Maria Frej är även aktiv som fritidspolitiker för Socialistisk Folkeparti (SF) i Danmark, och sedan 2017 även medlem i Köpenhamns kommunfullmäktige.

Maria Frej har lång erfarenhet av ledarskap i musikbranschen och ett starkt engagemang för musiken, samhället och människan. Jag ser fram emot att välkomna henne till Malmö och arbeta tillsammans med henne för att utveckla Malmö Live som konserthus och mötesplats, säger Elin Brusewitz, styrelseordförande för Malmö Live Konserthus AB.

Maria Frej

Visa

Maria Frej är 52 år och har en filosofie kandidatexamen i musikvetenskap från Köpenhamns universitet. Hon är gift med jazzsaxofonisten, dirigenten och kompositören Lars Møller. Tillsammans har de tre barn och bor i Köpenhamn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer