Trellborgs Isak Jönsson och Kalmars Nils Fröling nickade ihop. Foto: TT

Hoppet nästan ute för Trelleborg

I den 92:a minuten kom målet som med största sannolikhet kommer skicka ner Trelleborg i superettan. Filip Sachpekidis satte 2–1 för Kalmar och Trelleborg är därmed sex poäng från kvalplatsen med två matcher kvar.

Trelleborg och Kalmar är allsvenskans två formsvagaste lag och matchen speglade lagens form mycket väl. Chanserna var lätträknade. Kofi Sarkodie hade möjligheten att ge Trelleborg ledningen, men nicken gick utanför. Kalmars Papa Diouf fick ett friläge, men sköt utanför.

Till sjukhus

Det mest dramatiska som inträffade i första halvlek hände på tilläggstid. Isak Jönsson och Kalmars yngling Nils Fröling nickade ihop. 18-årige Fröling fick en nackkrage på och fördes med ambulans till länssjukhuset i Kalmar med en befarad hjärnskakning. Han var vid medvetande, men hade uppenbart mycket ont. Isak Jönsson klarade sig utan större skavanker.

Andra halvlek följde samma mönster som första till att börja med. Trelleborg hade sina chanser på fasta situationer medan Kalmars inhoppare Filip Sachpekidis bara träffade ribban när han fick öppet läge från två meter.

Sena mål

De 2 842 på läktarna bjöds till slut på tre mål. Romario gjorde 1–0 på ett friläge i 84:e minuter och det såg mycket mörkt ut för Trelleborg. Men hoppet tändes bara två minuter senare när ett långt inlägg damp ner framför fötterna på Salif Camara Jönsson, bara en meter från mållinjen stötte han in kvitteringen.

Men så i den 92:s minuten fick Sachpekidis en boll i djupled. Den här gången missade han inte. Förlust för Trelleborg och nu har de sex poäng och åtta måls målskillnad upp till kvalplatsen.