Peps Persson har skrivit en hyllning till spelarna i Vittsjö GIK. Foto: TT/Bildbyrån

Hör Peps Persson sjunga Vittsjös nya kampsång

Publicerad

Peps Persson har skrivit en hyllning till spelarna i Vittsjö GIK. Han tycker att spelarna gör en stor insats för bygden och idag släpps lagets nya kampsång.

– Ingen kan påstå att jag är fotbollsfreak. Men jag tycker att Vittsjö GIK gör en fantastisk insats för bygden och jag är djupt imponerad av deras kollektiva viljestyrka. Den här låten är inte ett beställningsjobb – det är en hyllning till Coola Kvinnors Klubb, skriver Peps Persson själv på lagets hemsida.

Låten har han skrivit tillsammans med musikerkollegan Lars ”Linkan” Lindqvist och medverkar på inspelningen gör också spelarna i det allsvenska laget och hejarklacken.

– Det känns jättestort! Peps är en ikon och bara när vi samlades i hans studio i juni för att prata om projektet, var jag helt helt starstruck. Det är jättespännande att han vill göra en låt till oss. Han bor här i närheten och det känns som att han tycker att det är viktigt att lyfta upp oss, säger Erika Nilsson som är ordförande för Vittsjö GIK:s damsektion, till SVT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.