Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När hunden kom till veterinären i Malmö konstaterades att den var undernärd och kissade blod. I klippet berättar grannen Teresa om när hon körde hunden till veterinären. Foto: Privat

Hund kastades från tredje våningen i Malmö – ägaren fick tillbaka hunden

Uppdaterad
Publicerad

Två grannar blir förskräckta när de ser en hund kastas ut från tredje våningen. De ringer polisen och tar hunden till veterinären. Ägaren blir misstänkt för grov djurmisshandel – men bara dagar efter är hunden tillbaka.

Hunden har väckt ett stort engagemang i sociala medier i Malmö sedan två grannar sett den bli kastad från en balkong på tredje våningen i ett flerfamiljshus.

Teresa och en ytterligare granne ser det hela och ringer polisen. Sedan fångar de hunden och tar den till veterinären.

– Jag kände ilska och rädsla och agerade bara utifrån att ta hunden, berättar Teresa.

Tillbaka hos ägaren

Enligt protokollet från veterinären var hunden mager och hade sår på benet efter fallet. Hunden kunde gå själv men kissade blod inne på veterinärstationen.

Grannarna får beskedet att hunden ska tas till ett hundstall och att mannen är misstänkt för grov djurmisshandel. Men bara några dagar efter ser de hunden tillbaka hos ägaren.

– Det är en tjej som ringer mig och då tittar jag in i hans lägenhet och uppfattar det som att han slår mot hunden. Jag ringer polisen som kommer och griper honom direkt, säger Teresa.

Väldigt många anmälningar

Hunden lämnades ut till en nära anhörig och grannarna fick beskedet att det är länsstyrelsen som beslutar om den ska omhändertas.

– Vi har fått väldigt många anmälningar, det vill säga klagomål, om det här ärendet. Jag förstår att folk är upprörda, det är en beskrivning som låter väldigt hemsk, säger Paula Hultgren, chef för sällskapsdjursenheten på länsstyrelsen Skåne.

När kan hunden få hjälp?

– Det går inte att säga exakt när vi fattar vårt beslut, men ärendet är hos oss och vi jobbar på det exakt nu, säger Paula Hultgren.

SVT Nyheter Skåne har försökt nå hundägaren och hans anhöriga för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.