Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Halimo Nuur, Hyresgästföreningens ordförande i Rosengård, uppmanar hyresgäster som fått avier med hyreshöjning från juli att inte betala den nya hyran. Foto: SVT

Hyresgästföreningen mobiliserar mot dubbelhöjda hyror

Uppdaterad
Publicerad

Hyresgästföreningen knackar dörr och informerar hyresgäster om att de inte ska betala den nya hyran som de fått av fastighetsägaren.

– Vi har fått effekt. Det är jättebra att Rosengårds fastigheter har dragit sig tillbaka, säger Halimo Nuur, ordförande för Hyresgästföreningen i Rosengård.

På lördagen bjöd Hyresgästföreningen in medlemmar till Folkets hus i Rosengård. De hade också en manifestation i centrala Rosengård.

Uppmaningen till hyresgästerna hos de fastighetsägare som aviserat hyreshöjningar är att de ska betala den hyra som gällde från årsskiftet.

– Betalar man den här dubbelhöjningen som inte är förhandlad med Hyresgästföreningen, så innebär det att man har godkänt den, säger Halimo Nuur.

Se en intervju med Halimo Nuur i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.