Tränaren Ola Lindgren tvingas lämna Kristianstad. Arkivbild. Foto: TT Bild

IFK Kristianstad bekräftar att Lindgren slutar

Uppdaterad
Publicerad

Nu bekräftar ledningen för IFK Kristianstad att Ola Lindgren lämnar uppdraget som tränare för klubben efter den här säsongen.

Ola Lindgren har under sina sju år i Kristianstad fört laget till bland annat fyra raka SM-guld, sex SM-finaler och en åttondelsfinal i Champions League.

Den gamla landslagskamraten Ljubomir Vranjes har pekats ut som efterträdare. Han har inget nytt uppdrag sedan han sparkades från från ungerska Veszprem i höstas. Före det tränade han tyska storklubben Flensburg i många år.

Foto: TT Nyhetsbyrån

-Parallellt med arbetet med nästa säsongs spelartrupp har klubben nu fullt fokus på att teckna avtal med ny huvudtränare för kommande säsonger och vi hoppas att detta skall vara klart så snart som möjligt, säger sportchefen Jesper Larsson.

Redan för en dryg vecka sedan bekräftade Lindgren för SVT att klubben sökte en ny tränare någon som ledningen då inte ville gå ut med.

– I avvägningarna mellan olika alternativ har vi valt att söka oss en ny tränare även om det varit ett mycket svårt val, avslutar ordförande Johan Cosmo på hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.