Efter många år av konflikt har företagen kommit överens på Rosengård Centrum Foto: TT

Konflikt om stor butikslokal i Rosengård är löst

Uppdaterad
Publicerad

Den flera år långa konflikten om City Gross gamla butikslokal på Rosengård i Malmö är nu över. Fastighetsägaren Trianon och Bergendahl Food har kommit överens.

Under 2016 tog Trianon över Rosengårds Centrum, och City Gross fick ett nytt hyresavtal av den nya ägaren.

Under 2017 överlät Bergendahl Food hyreskontraktet till ett av sina dotterbolag, Rosengårds Centrum Storlivs AB. Då startade den första konflikten.

Ville sätta bolaget i konkurs

Enligt Trianon betalade inte det nya bolaget hyran. Fastighetsbolaget begärde så småningom Rosengårds Centrum Storlivs AB i konkurs.

Det blev ingen konkurs. Men i mars 2019 valde Rosengårds Centrum Storlivs AB att lägga ner sin verksamhet i Rosengård, och lokalerna blev tomma.

Företagen är överens

Nu är konflikten löst. Under måndagen meddelade företagen i ett pressmeddelande att de är överens om en uppgörelse som innebär att alla meningsskiljaktigheter i ärendet är avslutade.

– Vi har lämnat och kommit bra överens med varandra. Vi önskar det nya bolaget lycka till, säger Peter Lund, vd, Bergendahls Food, till SVT Nyheter Skåne.

Ingen av parterna vill berätta vad överenskommelsen innehåller.

– Vi kommer inte att gå in på detta nu. Vi har kommit överens, det är det enda vi kan säga, säger Olof Andersson, vd för Trianon, till SVT Nyheter Skåne. 

23 juni öppnade världsmatbutiken Interfood i City Gross gamla lokaler på Rosengård. Butiken drivs av familjeföretaget Maximal Interfood.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.