Sydnytts Helena Schön möter chefen för Arbetsförmedlingen södra Götaland, Mattias Buvari.

”Inga allvarliga arbetsmiljöproblem”

Uppdaterad
Publicerad

–Det finns inga allvarliga arbetsmiljöproblem på kontoret i Arlöv, säger Mattias Buvari, chef för marknadsområde södra Götaland vid Arbetsförmedlingen.

Sydnytt har under en längre tid försökt få en kommentar från den förre chefen för Arbetsförmedlingen i Arlöv, utan resultat. I hans ställe har Mattias Buvari fått svara på frågorna.

Han hänvisar till den interna medarbetarundersökning som gjorts där personalen anonymt kan lämna sina åsikter om bland annat chefer. I den får till exempel Arlöv höga siffor.

–De är högre än riksgenomsnittet, säger Mattias Buvari. Den medarbetarundersökningen har inte visat att det är sämre i Arlöv än på andra ställen.

Samtidigt säger Buvari att han är medveten om att det funnits individer som inte trivts och därför har Arbetsförmedlingen agerat.

–Vi har satt in insatser bland annat handledning till personal, säger Mattias Buvari. Men det gör vi även på andra ställen. Allt har skett i samförstånd med facken.

Chefen på kontoret i Arlöv har nyligen fått en ny tjänst som samordnare för etableringsuppdrag och kommer att lämna kontoret. Enligt Mattias Buvari har det ingenting med den påstådda dåliga arbetsmiljön att göra. Det handlar istället om att chefen varit elva år vid kontoret och behöver nya utmaningar.

–Det har legat i chefens utvecklingsplan.

–Ska vi tolka det som att det har ingenting med arbetsmiljön att göra?

–Om vi har plockat bort honom på grund av problem med arbetsmiljön, är svaret nej. Det är inte det tunga skälet, säger Mattias Buvari, chef för marknadsområde södra Götaland.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.