Arkiv

Ingen EM-succé för hemmahoppet

Publicerad

Tomma läktare och inga svenskframgångar. Shorttrack-EM i Malmö blev ingen hemmasuccé. Sveriges enda EM-åkare, Ranya Ezzi, slog svenskt rekord men åkte ut direkt i kvalet på 1 000 meter på söndagen, EM:s sista dag.

Trots att hon åkte ut direkt även på 1 500 meter och bara nådde andra kvalrundan på 500 är hon ganska nöjd med sitt mästerskap.

– Jag har inte gjort en sådan här tävling på två, tre år. Det är väldigt nytt för mig, säger Ranya Ezzi, som gör sin första säsong efter nästan två års skadeuppehåll, till TT.

– Jag känner att jag körde väldigt bra, är stark. Det känns som att det börjar bli bättre och bättre.

Hade hoppats på mer publik

Jan Klev, ordförande i EM:s organisationskommitté, är inte riktigt lika nöjd.

– Vi är väldigt nöjda med arrangemanget som sådant. Sedan hade vi kanske hoppats få lite mer publik hit, så klart. Vi hade också hoppats att Ranya skulle kunna ta sig lite längre än vad hon gjorde, säger Jan Klev.

– Men om man nu försöker vara lite realistisk så är det faktiskt så att hon varit borta från ordentlig träning rätt lång tid.

Malmö isstadions läktare, med plats för drygt 5 000 åskådare, har till större delen gapat tomma under shorttrack-EM. Men arrangemanget kommer att gå runt, enligt Jan Klev, bland annat med pengar från Internationella skridskoförbundet (ISU).

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.