Jagad gängkriminell från Malmö gripen i Dubai

Publicerad

En 32-årig gängkriminell man från Malmö har gripits i Dubai i Förenade arabemiraten, rapporterar Sydsvenskan. Mannen är bland annat misstänkt för mordplaner i Sverige och storskalig narkotikaförsäljning i samarbete med gängledaren Rawa Majid.

Gripandet skedde för en dryg vecka sedan. På onsdagen landade han med eskort på Arlanda flygplats efter att ha utlämnats för att föras till häkte i Sverige, skriver Sydsvenskan.

Mannen har enligt tidningen hållit sig undan de svenska myndigheterna i flera år.

32-åringen kopplas till omfattande narkotikahärvor i Malmö och Lund. Han var efterlyst misstänkt för förberedelse till mord, anstiftan till synnerligen grov misshandel, synnerligen grovt narkotikabrott, grov fridskränkning och misshandel.

Mordmisstankarna handlar om att 32-åringen ska ha anlitat en grupp tonåringar för att mörda en person som han låg i konflikt med, något som misslyckades då måltavlan inte var hemma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.