Janan i Hässleholm efter skjutningar och explosion: ”Måste flytta”

Uppdaterad
Publicerad

Flera skottlossningar och en explosion har på kort tid skett i närheten av Götagatan i centrala Hässleholm. Nu är boende i området oroliga.

– Den här platsen är osäker, säger Janan Flayeh, vars ytterdörr sprängdes i förra veckan.

Nu har kommunledningen träffat polisen för att diskutera situationen.

Janan Flayeh har haft svårt att sova efter explosionen i förra veckan och var därför vaken under natten mot tisdagen när någon sköt mot en av hennes grannars fönster.

– Jag känner att jag måste flytta, säger Janan Flayeh.

Inte heller Zahra Persson känner sig trygg efter nattens skottlossning.

– Mina barn sprang ut från sina sovrum. De skrek, grät och var rädda, säger hon.

I videoklippet får du höra mer från bland andra Zahra.

– Vi ökar vår närvaro i Hässleholm framöver, säger polisens presstalesperson Thomas Johansson apropå den senaste tidens händelser.

Huruvida det finns någon koppling mellan händelserna vill han inte gå in på.

– Vi undersöker det väldigt noga och det är inte så långsökt att tro det. Men samtidigt ska man inte låsa sig vid det, säger Johansson som även berättar att polisen håller på med dörrknackning i området.

Kommunalrådet önskar kameraövervakning

Lars Johansson, kommunalrådet (M) i Hässleholm, berättar om att han begärde ett möte med polisen på tisdagen eftersom fyra incidenter skett i området på en vecka.

– Detta är en polisiär fråga och det är svårt för kommunen att påverka, men vi kan tillsammans med polis och fastighetsägare göra trygghetsvandringar för att se lösningar, som belysning till exempel, berättar Lars Johansson.

Kameraövervakning i området är även något som Lars Johansson bett polisen överväga sätta upp.

– Det är bekymmersamt att fyra incidenter hänt på en vecka, säger Lars Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.