Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jessica Gren protesterar mot de höjda politkerarvodena i Trelleborg. Foto: Bernard Mikulic

Jessica demonstrerar mot politikerarvodena i Trelleborg

Uppdaterad
Publicerad

Jessica Gren bor i Anderslöv och jobbar som förskollärare. På torsdagskvällen när hon läste arga kommentarer på Facebook bestämde hon sig för att göra något. Idag stod hon utanför kommunhuset i Trelleborg och demonstrerade.

Jessica Grens protest riktas särskilt mot kommunstyrelsen ordförande Ann Kajson Carlsqvist (M) vars arvode ska höjas från 71 500 kronor i månaden till  drygt 89 000 nästa år.

– Jag hoppas att detta leder till nåt större. Så att hon tar ansvar för sig och sina handlingar och ser till samhället och inte bara till sig själv. Alla de pengarna behövs på så många andra ställen i kommunen, säger Jessica Gren.

Fler valde att protestera

Jessica Grens protest följdes av andra trelleborgare på torget.

– Allt förtroende för politikerna har ju rasat för att man bär sig åt så i dessa tider och höjer sina arvoden. Detta är ett jättebra initiativ av Jessica men tyvärr så är det så att trelleborgarna knyter näven och sen stoppar de den i fickan, säger Anders Åkesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.