Reparationsarbete vid kontorshuset dagen efter explosionen på Rosengård. Foto: SVT/Mikael Nordlander

Jobbar i huset – ”Vi har alla blivit ombedda att stanna kvar hemma”

Uppdaterad
Publicerad

Söndagskvällens explosion på Rosengård i Malmö inträffade vid en stor kontorsbyggnad där flera företag har sina verksamheter. För foderföretaget Lantmännen Kraffts anställda innebär sprängningen att personalen inte får tillgång till sina kontor under dagen.

Bland företagets anställda är det bara ett fåtal från koncernledningen som åkt ut till kontoret på Rosengård. Det för att kunna informera de anställda som inte nåtts av informationen att de inte kan genomföra arbetsdagen på kontoret.

Företagets VD Sandra Hodik fick beskedet om sprängningen sent igår kväll. Hon säger att man har vidtagit alla säkerhetsåtgärder som finns trots att polisen sagt att det inte ska vara någon fara att befinna sig på kontoret.

– Det är klart att det är obehagligt att det händer. Däremot känns det inte som att det är riktat mot vår arbetsplats, men det är obehagligt, säger Sandra Hodik.

Polisen fick rycka ut under söndagskvällen sedan larm inkommit om en detonation på Von Troils väg på Rosengård i Malmö. Platsen spärrades av och nationella bombskyddet fick kallas in.

Enligt uppgifter har minst en person gripits sent igår kväll i samband med händelsen. En person har också frigivits tidigt under morgonen.

– Vi ser inga likheter eller gör någon koppling mellan de tre sprängningarna i Malmö, säger polisens pressinformatör Nils Norling.

Avspärrningar efter explosionen. Foto: Johan Nilsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.