Johanna Johansson har paddlat mil efter mil Malmös kanaler. Foto: Firas Razak

Johanna paddlar om en plats i OS-kanoten

Uppdaterad
Publicerad

OS-drömmen är nära för kanotisten Johanna Johansson från Landskrona. Om drygt en vecka avgörs kvalet där Johanna tävlar i K2 500 meter.

– Det är inte omöjligt, men det är väldigt tufft. Så vi gör allt vi kan nu för att finslipa och få till träningen optimalt, säger Johanna Johansson.

Tränar i Jönköping

Optimalt är det inte att hennes partner i kanoten, Melina Andersson, bor i Norrköping. De två togs för en vecka ut som Sveriges K2-besättningen.

– Vi har tränat ihop i Jönköping, så vi har mötts på mitten, skrattar Johanna, som var något av en skräll i uttagningstävlingen.

Att Johanna och Melina var den konstellation som var bäst vid uttagningen, trots att de aldrig paddlat tillsammans, lovar gott. Det kan bara bli ännu bättre när de tränat mer tillsammans, menar hon.

Pluggar till lärare

Johanna Johansson, 25 år, beskrivs som ”late bloomer” i kanoteliten. Hon är från Landskrona, tävlar för Lödde kanotklubb och bor i Malmö där hon pluggar till lärare på universitetet.

– För mig känns det ganska viktigt att det andra också, att ha en tid att passa på dagen och bryta av med något helt annat. Det har varit en nyckel för mig att ens orka hålla i mängden med träning, säger Johanna Johansson.

OS-kvalet för kanotisterna är i Ungern och Ryssland. Där tävlas om platser till OS i Tokyo senare i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.