Foto: Karolina Rosenqvist/Historiska media

Journalisten Per T Ohlsson är död

Uppdaterad
Publicerad

Författaren och journalisten Per T Ohlsson har gått bort, 63 år gammal, skriver Sydsvenskan. Han jobbade huvudsakligen för Sydsvenskan, bland annat som korrespondent i New York och som politisk chefredaktör. Sedan många år var han också kolumnist på Sydsvenskan och HD.

Per T Ohlsson var dessutom författare, och har skrivit böckerna ”Svensk politik”, ”Konservkungen”, och ”Albert Bonnier och hans tid”, som utkom förra året.

2017 utsågs han till hedersdoktor vid Lunds universitet.

-Per T Ohlsson är en av de viktigaste profiler som någonsin skrivit i Sydsvenskan. För många är han Sydsvenskan personifierad. En otroligt skicklig skribent som ständigt lyckades hitta nya vinklar och analyser av samtidens viktigaste frågor, säger journalisten Jonas Kanje.

Per T Ohlsson var drabbad av cancer. Han lämnade sin sista text till Sydsvenskans söndagstidning och avled under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.