Anna Johansson är platsansvarig på Café David i Kristianstad. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Julbord blir julkassar när Stadsmissionen coronasäkrar

Publicerad

Det blir ingen julfest på Café David i Kristianstad i år – men verksamheten hoppas ändå säkra julstämningen för socialt utsatta genom att dela ut julkassar.

Café David i Kristianstad drivs av Stadsmissionen och är en mötesplats dit socialt utsatta kan komma för att få stöd. I juletid brukar de bjuda in till julbord med flera sittningar – men så blir det inte i år.

– Det funkar ju inte att ha julfest i år på grund av corona. I stället delar vi ut julkassar med till exempel gröt och julgodis i, säger Anna Johansson som är platsansvarig för Café David i Kristianstad.

Kaféet öppet som vanligt

Café David har fortsatt att ha öppet under pandemin och serverar bland annat frukost och lunch. Och även fast det inte blir något julbord i år så kommer verksamheten ändå ha öppet i jul för dem som brukar vara där.

– När vi har julbord får man anmäla sig innan och det kommer alltid mycket folk som inte brukar vara här annars. Nu har vi öppet kaféet som vanligt i jul – för våra deltagare som brukar vara här året om, säger Anna Johansson på Café David som med tanke på coronapandemin hoppas att det inte kommer fler personer på julafton än på en vanlig torsdagskväll.

I videoklippet berättar verksamhetschefen mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.