Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bakom arrangemanget står den ideella föreningen Cool Minds som jobbar för att alla – hemlösa, utsatta, ensamma eller bara partyglada – ska känna sig välkomna. Foto: Hans Larsson

Alla är välkomna till julkalaset i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

I Malmö har den traditionella familjejulen fått en allvarlig utmanare – det stora kalaset ”Jalla jalla en jul för alla”.
I år väntas runt tusen deltagare till Moriskan i Folkets park, där arrangemanget hålls för tredje julen i rad.

Stämningen är hög redan när SVT Nyheter tittar förbi vid lunchtid på julafton. På en lång bardisk ställer volontärer upp berg av skänkt mat och det är bara att ta för sig. På scenen underhåller operasångaren Rickard Söderberg, en av många som valt att ställa upp och jobba gratis denna dag.

– Julen står för gemenskap. I denna kalla och mörka tid är det viktigt att skapa sådana här mötesplatser och små stunder av... ja, julefrid helt enkelt, menar Rickard Söderberg.

Operasångaren Rickard Söderberg ställde upp och jobbade gratis. Foto: Hans Larsson

”Fantastiskt delta i glädjen”

Bakom arrangemanget, som pågår klockan 10-20 på julafton, står ideella föreningen Cool Minds som jobbar för att alla – hemlösa, utsatta, ensamma eller bara partyglada – ska känna sig välkomna.

– Det är tredje gången vi är här som volontärer och det är lika underbart var gång. Vi har ingen annan att fira jul med så för oss är det fantastiskt att kunna delta i glädjen här, säger Inger Lindholm som tillsammans med sin partner Mats Eneroth ska hålla ställningarna i ställets fik under eftermiddagen och kvällen.

Runt tusen deltagare väntas besöka Moriskan i Folkets park. Foto: Hans Larsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer