Beyoncé Foto: TT/Jamie Squire

Tusentals fast på Kastrup efter Beoyncékonsert

Uppdaterad
Publicerad

När konsertbesökarna skulle hem blev det stopp vid gränsen. Id-kontrollanterna hann inte med och tusentals personer satt i timmar fast på Kastrup.

Det blev kaos när de svenskar som varit på Beyoncés konsert i Köpenhamn igår skulle ta sig hem med tåg över bron.

– Det var tusentals personer som stod i ankomsthallen på Kastrup timmar utan att få någon information, berättar SVT Skånes medarbetare Cecilia Ahle som var på Kastrup på söndagskvällen.

Hon beskriver stämningen som god till en början.

– Men eftersom vi fick väldigt lite information så blev det mer och mer irriterat. Vi stod packade som sillar och människor tryckte på från olika håll. Det är en obehalig situation, säger hon.

Anledningen till tumultet är enligt Skånetrafiken att personer försökte tränga sig förbi id-kontrollerna för att komma med tågen.

– Det kom väldigt mycket folk på en gång och kaos uppstod när flera av resenärerna inte respekterade kontrollerna, berättar Magnus Andersson som är verksamhetsjour på Skånetrafiken.

Personer gick på spåren

Samtidigt kom det larm om att människor befann sig på spåren.

– Det gjorde att tågtrafiken var tvungen att stanna upp. Om de obehöriga i spåren var kopplade till tumultet på Kastrup vet jag inte, säger Magnus Andersson.

Förbereder ni er inför event som dessa?

– Vi har en dialog med DSB om att det blir många resenärer till Sverige efter stora konserter i Köpenhamn. Hur de förberett sig vet jag inte, men vi kommer att prata med dem under dagen för att se vad som gick fel, säger Magnus Andersson.

Tusentals personer satt fast på Kastrup i flera timmar.

Cecilia Ahle lyckade aldrig ta sig ner till spåret.

– Vi fick tag i en taxi tillslut. Det tog mer än fyra timmar att ta sig hem, berättar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.