Söndagens match avbröts tillfälligt efter 58 minuters spel. Foto: Mickan Palmqvist/TT

Kaosscener mellan AIK och Malmö FF – polisen utreder brott

Uppdaterad
Publicerad

Stormatchen mellan AIK och Malmö FF avbröts efter nya skandalscener i allsvenskan då det kastades bengaler och knallskott på läktaren på Friends arena i Solna. Kaoset utreds nu av polis.

– Det är inte riktigt klart än hur många anmälningar det kommer att bli. De sitter och går igenom filmer och sådant så det kommer ta sin tid innan man vet, säger polisens presstalesperson Per Fahlström under måndagsförmiddagen.

– Jag vet att det är i alla fall en anmälan upprättad gällande våldsamt upplopp i samband med det här, men det kan tillkomma fler. De jobbar febrilt med det just nu, det är ganska mycket att gå igenom och arbeta med, fortsätter han.

Söndagens match avbröts efter 58 minuters spel.

Av tv-bilderna att döma kastades det bengaler från MFF-läktaren. Dessförinnan hade knallskott smällt tre gånger nära MFF-klacken. Ett gäng AIK-supportrar sprang även in på planen och ut mot bortaläktaren för att söka konfrontation.

Matchen återupptogs efter ett matchmöte, drygt 40 minuter efter att den bröts, och slutade sedan mållöst.

Kaosscenerna i de allsvenska toppmatcherna har varit återkommande. I maj var det skandalderby mellan Djurgården och AIK på Tele2 arena som avbröts efter skandalscener.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.