Snöovädret i Sydsverige har orsakat mycket olyckor och störningar i trafiken. Foto: Johan Nilsson/TT

Kent Månsson, 69, satt fast i snökaoset

Uppdaterad
Publicerad

Kent Månsson, 69, hade besökt ett par vänner i Tomelilla och skulle köra hemåt till Svarte i Ystad. Strax efter 15 fastnade han i långa bilköer på väg 19 i Tomelilla.

– Det var jäkligt att köra och på vissa ställen blåste det rejält, jag körde in i dimman, berättar Kent som nu har suttit stilla i två timmar.

Han körde hemifrån vid 11-tiden. När snön drog in över Sydsverige under tisdagen blev bilen plötsligt en fälla.

– Det är stopp från Tomelilla mot Ystad. Det står helt stilla. Längre fram står polis-och ambulansbilar och blinkar, berättar Kent.

För sin egen del är han inte orolig. Trots att han inte har vatten i bilen och trots att Kentinte ätit sedan ett par timmar är det inte det största bekymret för 69-åringen.

– Att vi sitter i kö får vi räkna med, så länge det inte blir några personskador. Bara jag är hemma till Farmen är jag glad, säger Kent.

Mycket svåra väderförhållanden råder i Sydsverige och trafikolyckor har avlöst varandra. Ambulanser har haft svårt att komma fram, kollektivtrafiken har stått stilla och beräknas ha förseningar och inställda tåg ända tills morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.