Kinhults utmanare lovar tusentals vårdjobb

Uppdaterad
Publicerad

Skrota vårdvalen för hud- och ögonsjukvård och öppna nedlagda busslinjer. Ja, det vill socialdemokratiska regionrådet Henrik Fritzon göra efter valet.

Men han medger att löftet om tusentals nya vårdjobb förutsätter en konjunkturuppgång.

– Det vi lovar väljarna det är att vi under mandatperioden tillsätter 2000 nya tjänster i vården, det bedömer vi behövs, säger Henrik Fritzon.

Han hoppas få ta över rodret i Region Skåne efter moderaten Pia Kinhult . För att övertyga väljarna går socialdemokraterna bland annat till val på höjd regionskatt.

– Vi vill höja skatten med 40-50 öre för att få mer resurser till vården, men för att kunna anställa 2000 personer krävs det också att konjunkturen fortsätter uppåt, säger Henrik Fritzon.

Han vill även riva upp två av vårdvalen som femklövern har infört. Detta och mer berättar Henrik Fritzon om i inslaget ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.