Efter ett års tröskande klubbade kommunfullmäktige i Östersund igenom att det inte blir någon generösare policy för övervakningskameror. Foto: Arkiv SVT

Klartecken för ytterligare kameraövervakning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Malmö har fått ett nytt tillstånd och utökar kameraövervakningen i centrum. Lindängen är ett område som får en till kamera uppsatt.

Polisen fick 2016 klartecken för att sätta upp övervakningskameror i Lindängens centrum för att underlätta dels det brottsförebyggande arbetet och dels brottsutredningarna.

Nu har Länsstyrelsen gett polisen möjligheten att sätta upp ytterligare kameror för att övervaka området dygnet runt.

- Polisområde Malmö fortsätter utbyggnaden av kameraövervakning som ett komplement till polisområdets brottsförebyggande arbete. Våra kommunpoliser har en viktig roll i att tillsammans med företrädare för lokalsamhället identifiera lämpliga platser för övervakning. Lindängens centrum är en sådan plats, säger biträdande polisområdeschef Mats Karlsson.

Polisen har kameror på flera platser i Malmö och det här nya tillståndet för Lindängens centrum gäller fram till den 27 juli 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.